Tilburg

Ophaalbrug Den Ophef (2013), Havendijk, Tilburg.

Piushaven


Rond de grote passantenhaven is de laatste jaren een aantrekkelijk stadsgebied ontwikkeld waar het goed wonen, werken en recreëren is. Langs de boulevard en over de brug Den Ophef wandelt oud en jong op zoek naar een gezellig terras of restaurant, een heerlijk ijsje, uitstekende bonbons of versgebakken brood. Of huur een waterfiets of motorbootje bij Aquafun4You of een paddle

 

De Piushaven is maar 5 minuten lopen van de Stadsslaperij!

Horeca


Restaurants en café’s zijn er volop in Tilburg te vinden. Waar heb je vandaag zin in? Dicht in de buurt van de Stadsslaperij vind je Babbo met lekkere verse Italiaanse pinsa's. In de Piushaven is er volop keuze van vis, vlees of sushi. Maar wat verderop in de stad is de Korenbloem of Afghaans restaurant Sarban een aanrader. Maar zelf opzoek gaan is ook een leuke uitdaging. Dan kom je nog eens ergens...Wil je meer weten?

Centraal Station Tilburg (1965), Spoorlaan, Tilburg.
Museum De Pont (1992), Wilhelminapark 1, Tiburg.

Musea


Het TextielMuseum is alleen al een tripje Tilburg waard. Maar de vroegere industriestad heeft meer te bieden, zoals moderne kunst in een monumentale wolspinnerij, nu omgedoopt tot Museum De Pont.


Wil je anders dan anders? Bezoek dan muziekinstrumentenmuseum Kessels of het Natuurmuseum Brabant. 


Wil je meer weten?

LocHal (2019), Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg.
Wilhelminakanaal (1923) ter hoogte van Biest-Houtakker.

Wilhelminakanaal


Dit kanaal stroomt van zuid (vanaf de Beekse Bergen) naar west (richting Dongen) door Tilburg. Vrachtverkeer en recreatieboten maken goed gebruik van deze waterweg, maar ook kanoënd of met een motorbootje zie je Tilburg vanaf het water op een hele nieuwe wijze. 

 

Michèl en Erik vertellen je graag waar je een bootje, kano of waterfiets kunt huren, of kijk zelf bij Aquafun4You of een paddle.


Spoorzone


De Spoorzone ten noorden van het Centraal Station is tegenwoordig een publiekstrekker van formaat en een geweldig uitgaanscentrum. Variërend van de LocHal Bibliotheek tot de Boemel en van de Koepelhal tot de Hall of Fame, aangevuld met een breed en eigentijds horeca-aanbod, is er voor iedereen vertier te vinden.  

 

Wist je dat de centrale bibliotheek van Tilburg in 2019 gekozen is tot World Building of the Year? 

Natuur


Op loopafstand van de Stadsslaperij vind je het Leypark. Richting het centrum kun je het nieuwe Spoorpark met de 30 meter hoge Kempentoren bezoeken. Wil je wat langer wandelen of fietsen? Brabant biedt je veel keus: Moerenburg, Stadsbos013, de Loonse en Drunense Duinen, de Oisterwijkse bossen en Vennen, de Regte Heide en Landgoed de Utrecht. Volop keuze dus!


Wil je meer weten


Een ven in Landgoed De Utrecht (1898), Torenlaan, Esbeek.
Tilburgse Kermis, Roze Maandag, centrum Tilburg.

Attracties


De Efteling en de Beekse Bergen zijn het hele jaar open voor avontuurlijk vermaak, dierbare sprookjes en spannende safari’s.


Ook de Tilburgse zomerkermis, de grootste in de Benelux, is spectaculair: dit kilometers lange lint van attracties trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers en natuurlijk de hooggaattie.. Bezoek ook de Roze Maandag, uniek en groots spektakel in onze stad. 


Komt dat zien! 

Muziek en theater


Tilburg kent diverse theater- en muzieklocaties voor alle genres.


Wil je verzekerd zijn van een plaats bij een voorstelling, concert of festival, oriënteer je dan bijvoorbeeld eens op de Stadsschouwburg, de Concertzaal, Poppodium 013, Paradox, Theater De Nieuwe Vorst of stadstheater De Boemel. Filmpje? Kom naar de arthouse bioscoop Cinecitta. Bekijk de actuele programma's op hun sites en boek er meteen je kaartjes. 

Sport


Voetbalclub Willem II is waarschijnlijk de bekendste sportclub van Tilburg, maar we zijn ook trots op onze Irene Wüst IJsbaan!


En wist je dat de Tilburg Trappers zo goed ijshockeyen dat zij meedoen aan de Duitse Oberliga? En daar al jaren op de 1e plaats staan?!


Hup Tilburg!


Wil je meer weten?

Irene Wüst IJsbaan (2009), Curlingstraat 15, Tilburg.

Business


Van oudsher floreerde Tilburg vanwege de textielindustrie, maar ruim 100 jaar later zijn andere vormen van industrie ontstaan met name in de logistiek. Maar er is veel meer: Tilburg heeft in totaal 16 bedrijventerreinen. Vossenberg alleen al omvat bijna 400 bedrijven op 380 hectare!

 

Zoek je voor je werk vaker een verblijf in Tilburg? 


Boek de Stadsslaperij.

Centraal Station Tilburg (1965), Spoorlaan, Tilburg.

Stadscentrum


Het winkelcentrum van Tilburg heeft niet voor niets een regiofunctie. Het meest bekend is de Heuvelstraat, maar ook in de zijstraten daarvan zijn tal van leuke winkels, restaurants en café’s gevestigd. De Korte Heuvel, de Oude Markt, de Juliana van Stolbergstraat en het Piusplein hebben elk een eigen karakter.

In 2022 werd het aanbod uitgebreid met de vernieuwde Emmapassage en de plint onder het nieuwe stadhuis. 


Wil je meer weten?